?

Feiten en cijfers

Onderzoekscijfers, studentenaantallen, jaarverslagen … Ontdek alle cijfers en statistieken over KU Leuven.

Cijfermateriaal

Organisatie

Aan de KU Leuven gebeurt onderwijs en onderzoek in vrijwel alle disciplines. Het onderwijs wordt georganiseerd door 15 faculteiten. Het onderzoek gebeurt in departementen en onderzoeksgroepen. Faculteiten en departementen zijn georganiseerd in 3 groepen: Humane Wetenschappen, Wetenschap & Technologie en Biomedische Wetenschappen. De KU Leuven heeft 14 campussen, verdeeld over 10 steden in Vlaanderen.

De doctoraatsopleidingen worden georganiseerd aan de doctoral schools. Het onderzoek vindt plaats aan de departementen en onderzoeksgroepen.

Op kruispunten, voor een duurzame samenleving

Strategisch Plan KU?Leuven in 5 punten

Met een universiteitsbreed beleidsplan geeft de KU Leuven voor de komende jaren duidelijk doel en richting aan de verdere ontwikkeling als een ambitieuze, internationaal geori?nteerde en onderzoeks-intensieve universiteit.

Het vertrekpunt is een strategisch plan in 5 punten; vijf langetermijnprojecten die relevant en essentieel zijn in brede zin maar tegelijkertijd concrete invulling zullen krijgen in doelstellingen en verdere beleidskeuzes.

Beleidsplannen

De KU Leuven heeft een heldere visie op het vlak van onderzoek, onderwijs, kwaliteit en diversiteit.

Opdrachtverklaring

Universiteit en maatschappij

KU Leuven deelt haar wetenschappelijke inzichten en neemt deel aan het publieke debat. Zo speelt de universiteit een belangrijke rol in de vooruitgang van onze maatschappij.

Netwerken en Samenwerkingsverbanden

De KU Leuven omvat naast de Universiteit ook de Universitaire Ziekenhuizen (UZ Leuven) en de dienst voor kennis- en technologietransfer (LRD). Zij werken samen met gerenommeerde universiteiten, onderzoeksinstellingen, organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland.

?

Europa vertrouwt wederom op haar centra van geleerdheid: een Europese Universitaire Alliantie ziet het licht

LEES MEER

?