Toekomstige studenten

Heb je interesse voor een bachelor- of masteropleiding? Vind het antwoord op al je vragen: van studiekeuze, over voorbereidende cursussen, tot op kot gaan en je inschrijven.

Alles voor toekomstige studenten

Studenten

Waar je ook studeert, je kunt rekenen op heel wat faciliteiten. De studentendiensten geven je onder meer advies rond huisvesting, studeren en studiefinanciering en zorgen voor een sport- en cultuuraanbod.

Onderwijs aan KU Leuven

De KU Leuven spreekt studenten aan op hun toekomstbeeld. Zo draagt de universiteit bij aan de ontwikkeling van studenten als persoon en aan de manier waarop zij de samenleving mee willen vormen. Om die visie te kunnen waarmaken, biedt Onderwijsbeleid informatie, advies en ondersteuning aan.

?

Alle opleidingen

KU Leuven biedt verschillende soorten opleidingen aan: bachelor- en masteropleidingen, permanente vorming, master-na-masters, schakelprogramma’s,…

Ontdek alle opleidingen

?

Faculteiten

Het onderwijs wordt georganiseerd aan 15 faculteiten, verdeeld over drie groepen: Humane Wetenschappen, Wetenschap & Technologie, en Biomedische Wetenschappen. Een aantal faculteiten heeft meerdere campussen in Vlaanderen.

?

Onderwijs- en examenreglement

Wie zich inschrijft aan de KU Leuven gaat akkoord met het Onderwijs- en Examenreglement. Dit reglement bevat alle info over de organisatie van het onderwijs en de examens. Het geeft ook een overzicht van alle regels die gelden voor studenten.

Raadpleeg het reglement

Academische kalender

Aan de KU Leuven bestaat een academiejaar uit twee semesters die beide worden afgesloten met een examenperiode. Het eerste semester loopt van september tot en met januari, en het tweede van februari tot en met juni. De kalender verschilt ietwat per campus.

Naar de kalender van je campus

Levenslang leren

Levenslang leren is je levenslang verrijken. Zo kun je een postgraduaat volgen, je opleiding combineren met je job of kiezen voor afstandsonderwijs.

Ontdek het aanbod